24. října 2011

Jídelní hůlky

Hůlky se ve východní Asii používají jako u nás příbor - tedy jako normální jídelní nástroj *:D*. V Japonsku se jim říká ohaši a drží se z pravidla v pravé ruce. Jsou dlouhé asi 20-25 cm. Vyrábějí se ze vše možných materiálůhlavně dřeva, plastu, bambusu nebo kovu.

Hůlky se v Japonsku používají hlavně protože, když máte u talíře vidličku a nůž, tak to většina Asiatů považují jako znak násilí. Hůlkama se nemá ukazovat kolem sebe, klepat o stůl a nemají se držet v pěsti.

Hůlky se tedy drží vždy v jedné ruce, tedy v pravé. Spodní hůlkou se nepohybuju pouze se k ní horní hůlkou "přimačkává" jídlo. Horní se drží mezi palcem a ukazováčkem, kterým se pohybuje a dolní hůlka se přidržuje prostředníčkem a dole prsteníčkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat