24. října 2011

Promiň, ale je to má vlna

Tákže, protože se sem "stěhuju" z sblogu, přemisťuju i některé svoje oblíbené příspěvky... Aneb o tom, jak jsem byla před rokem v létě v Monaku :D


- Má lůzou políbená prstena!  - Echm.. Je mi to jasné!
Konata-witch.png Avatar: Konata from Lucky Star image by kimik000
Tak jsem se vám - mírně předčasně - vrátila z Monaka ! To jste šťastní, co :D? Bylo to tam úžasné *Yumi skáče po pokoji :DD*. No, pokusím se moc nerozepisovat :D.
Vlastně jsme jednu noc přespali v Benátkách a potom už jsme dorazili do Monaka. Bylo to tam nádherné (nebojte Yumi se chystá hodit vám sem pár fotek ve skvělé mobilové kvalitě :DD!).Všude samé sochy a strašně pěkné kytky :D. Bydleli jsme zase v domě taťkova šéfa.. Dalo se přežít - spaly jsme se ségrou s výhledem na moře ^^. Ae vedle nás byl soused, od kterého nás dělilo na jedné části jenom sklo a potom taková divná roleta.. Tak jsme přes to místo hodily deku :DD.. Ten soused byl děsný.. Podle všeho to byl nahluchlý děda, co pořád s někým kecal přes skype (a žádné poznámky o mém mikráku, prosím :D), cvičí podle televize aerobik a ve dvě hodiny ráno poslouchá svoje oblíbené písničky z 50. let :D.
Jinak jsem s našima byli v Japonských zahradách, v takové milé ZOO (kapibary navždy :D), ještě jsem byli v Oceanografickém muzeu -tam bylo všechno možné i nemožné, jen tak naokraj 200 let stará chobotnice nacpaná a naložená v zavařovačce :DD, taky tam byly maxi akvárka a potom různé staré lodní deníky, model první ponorky, kusy vzácných mušlí a tak..
Zajeli jsme i kousek do Francii - Saint Tropez, Cannes a Nice ^^. Saint Tropez jsme byli na výstavu Modigliániho... Toho mám nejradši :DD! Cannes to bylo fajn a byla tam pěkná pláž. V Nice jsme zase byli v Chagallově muzeu, před kterým bylo venkovní posezení a malá salátovna, kam jsme si potom sedli a bylo ti milé :D.
Nejvíc ze všeho mě bavilo krmení kachen a potom, když jsme včera byli na výstavě Kyoto Tokyo.. To bylo bohové! Jenom ve vstupní hale byl obří nafukovací Naruto, paní co učila kreslit japonské znaky takovým tím pravým štětcem a inkoustem, a obchod kde prodávali všechno od čajových setů přes mangy a panenky kokeshi až k vějířům a obrazům. Na výstavě bylo taky všechno :D! Něco z historie Japonska, něco o samurajích (tam se promítal i film od Kurosawy), vznik mangy (a můj nejoblíbenější Astro boy :DD!), čajové obřady.. Vždycky tam byla jiná místnost na jiné téma. Na konci byla místnost pro nejzákladnější anime, každé mělo svoji místnost :D, kde promítali rozhovory s autory, openingy z anime, dalo se nahlédnout do původních manga a tak dále.. Si Yumi užila :D. Takže tolik k tomu, že se pokusím nerozepisovat :D. Mejte se ovečky a ovčata :D!

+ fotky
Takže fotky z Yuminčina mobilu.. To znamená, že jdou blbě vidět a že ani nejsou otočené :D.
        
A japonské zahrady :D
    

Žádné komentáře:

Okomentovat