24. října 2011

Chrno Crusade - recenze

Název: Chrno Crusade, Chrono Crusade
Rok vydání anime: 2004
Typ, délka anime: TV - 24 epizod
Žánry: akce, komedie, drama, romantika

Máme rok 1928, ve kterém došlo k zásadním změnám. Ve společnosti začíná být zábavou uctívání ďábla. Ovšem v tomhle roce to pomalu začíná přecházet únosnou mez. Řád sv. Magdalény je organizace, která byla založena právě pro tyto případy - aby pomohla zlikvidovat ďábly a démony a aby byla vykonána vůle boží (nechť je vůle boží naplněna bazukou xD!).
Hlavní hrdinka je Rosseta, hrozně zbrklá a horkokrevná členka řádu, neblaze proslulá tím, že nejdřív jedná a až potom myslí (toho je většinou výsledek exploze nebo něco podobného *-,-*) a doprovází ji démon (áno, ten malý roztomilý kluk se špičatýma ušima není jeho pravá podoba a i když se to nezdá tak je démon) Chrno. Ten ale zase nesmí používat svoji sílu tak lehce, protože jejím zdrojem je Rossetina duše (když Chrno použije svoji sílu Rossetu to oslabí a sebere kus života). Rosseta a Chrno spolu před několika lety uzavřeli dohodu výměnu síly za duši. Rossetin hlavní cíl je najít jejího bratra Joshuu a všemožně po něm pátrá. A do toho všeho se začíná plést Anion - démon, pro nás hlavní záporák *ano i Yumi ho nesnáší :D*, který si myslí, že si může svět přetvořit podle svoji představy.
Anime můžu jenom doporučit, rozhodně stojí za to ^^. Dokonalá hudba a milá kresba. Sice jsem slyšela, (jak už to tak bývá), že manga je o hoodně lepší.. Já mangu nečetla T-T, takže nevím. Ale musím přiznat, že u tohohle anime mě docela zaskočil konec (áá smutné TwT *Yumi je z toho na nervy* :D). Na shrnutí je to super anime, dobře zpracované, jenom slabší povahy by se měli duševně připravit na konec.
http://www.4ro7e.com/moveis/images/products/034286.jpg

Žádné komentáře:

Okomentovat